10 motive pentru care imi place Dacian Ciolos

De ce imi place de Ciolos ca om de stat? Sunt mai multe motive. [Nu stiu prea bine ce a facut cat a fost comisar european, dar cu siguranta nu am auzit (si ma consider a fi destul de informat) sa fi fost implicat in vreun scandal (vezi cazul lui Adrian Severin)].

Sa le luam pe rand:
1. A aplicat LEGEA in cazul Antena 3. A se vedea reactia lui Iohannis (aka omul care fie si macar teoretic ar trebuie sa vegheze la aplicarea legii si sa respecte deciziile instantei) pe aceeasi tema. Aici despre modul in care a actionat Iohannis si aici declaratia lui Ciolos.
2. Desi putea sa se comporte ca un comisar FMI (pozitia poate l-ar fi obligat sa aiba o atitudine de ghiocel), a stat cu ciudatul asta sa ii explice, cu rabdare, cum sta treaba cu imigrantii.
3. Desi erau spirite extrem de infierbantate, a stat de vorba si cu fanii lui Vlad Alexandrescu. In plus, omul l-a dat afara pe Alexandrescu, desi fostul ministru avea multi sustinatori. Deci are curaj.
4. Modul corect in care s-a comportat (ca sef de Guvern) la alegerile locale. Daca era Ponta, Dragnea, Blaga sau altul premier credeti ca ar fi fost la fel campania? Stiti la ce ma refer.
5. Incurajeaza simtul civic (prin actiuni la propriu), aceasta rara avis la romani.
6. Pentru ca sta la semafor. Ca un om normal… ca un sef normal. Nu trece cu masina cu girofar ca un nesimtit.
7. Pentru ca nu a plecat în concediu… spre deosebire de Iohannis care sta numai in concediu. Tara sufera, tati, nu o freci prin concedii lunare, eventual in Miami… si, eventual, pe bani publici.
8. Pentru ca a inteles mesajul popular in cazul imigrantilor si nu ii este frica sa raspunda FERM cancelarului austriac.
10. Pentru ca e activ pe Facebook si tine cont de reclamatiile online. Uneori mai si raspunde.
Or mai fi si altele.
P.S. Si nu mi-o bagati pe aia ca e urat. Vreti fotomodele sau oameni care sa va conduca cum trebuie?
P.S.2. In text m-am referit doar la Dacian Ciolos, nu la toti membrii Guvernului. Executivul poate fi imbunatatit.

Sursa fotografiei: www.facebook.com/dacianciolos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *