La ce folos un copil?

Europa e in declin demografic. Unul din motivele pentru care Italia a devenit “tara portilor deschise” pentru toti magrebienii (si nu numai) este si acesta. La fel Franta sau Anglia. Albii nu mai fac copii. Nu mai au timp, chef, bani. E mai simplu. “De ce sa-l fac daca nu am cu ce sa-l cresc?”. Pe primul loc cariera. Sau distractia. Un copil inseamna griji, abtineri, cheltuieli, prioritizari, dureri (ale mamei) etc.

Sunt din ce in ce mai multe cupluri care divorteaza. Divortul a devenit dintr-o rusine (in trecut) in ceva banal (in prezent). Prin urmare si numarul copiilor scade. Multi stiu ca relatia e posibil sa nu dureze si nu se mai incumeta in a face un copil… “Sa mai stam cativa ani”. In Vest (dar chiar si la noi) varsta la care se casatoresc oamenii a crescut la 35, chiar 40 de ani. E normal ca in asemenea situatii sa nu mai pot face copii (chiar daca ar dori).

child-smart-phones

De ce sa nu credem ca intr-un viitor, mai mult sau mai putin departat, oamenii nu vor mai face copii? “Pai, cum sa nu mai faceti copii? Dupa ce veti muri, cine va mai trai pe Terra?”. “Nu ma intereseaza. Important este sa traiesc EU. Important este cum traiesc EU”.

 

Sursa fotografiei: www.time.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *