Arestarile – plusuri, dar si minusuri

Nu am cum sa nu fiu de acord cu ce se intampla acum in Romania referitor la clasa politica. Politicienii au fost cei care timp de un sfert de secol au cam dus tara de rapa. Bine, si noi i-am lasat, dar asta e o alta discutie. Ei sunt principalii vinovati si atunci cred si inteleg de ce poporul are “nevoie de sange”. Mai toti sunt corupti (si nu cred ca exagerez prea mult) si atunci e firesc sa se intample ce se intampla. Ma refer la arestari, popriri, DNA etc.

suit-in-handcuffs

In tot tavalugul acesta se intampla si o serie de fapte care nu prea sunt prezentate la televizor. Unul dintre ele este cel ca ramanem fara politicieni. In Romania, vrem sau nu sa recunoastem, lumea inca voteaza in functie de notorietate (vezi cazuri gen Vadim Tudor, Gigi Becali etc.). Multi dintre politicienii astia care acum au probleme cu legea sunt foarte cunoscuti (Nastase, Voiculescu, Udrea, Apostu, Nichita etc.). Din cauza ca stiau… cu banii, au devenit cat de cat experti in administratie. Decapitand aceste institutii, pierzi cativa oameni care mai pricepeau ceva din procesul birocratic. Sigur, nu inseamna ca ei nu pot fi inlocuiti. Poti alege oameni mai putin cunoscuti si mai curati, insa ei sunt cumva predispusi greselilor din cauza lipsei de experienta. Nu ii plangeam de mila, doar constatam.

“Victimele colaterale”, o expresie populara in ultimii ani, sunt functionarii simpli. Cand iti este arestat seful (ministru, primar, sef de Consiliu Judetean, prefect, director etc.), parca nu-ti mai arde de nimic. Pentru ca stii, vinovat sau nu fiind, ca poti sa o patesti din cauza unei semnaturi. Se intampla. Si atunci ce faci? Nu mai semnezi. Sunt institutii unde semnatul a devenit o chestie foarte grea. Lumii ii este frica. Multi isi iau concediu, pleaca la mare, se imbolnavesc subit, amana cat pot sa puna pixul pe hartie. Macar pana se “linistesc apele”. Fapt care duce la o lentoare a actelor. De aceea, in toata aceasta perioada, adica pe termen scurt, au de pierdut (mult) comunitatile. Castigul este insa pe termen mediu si lung.

 

Sursa foto: http://kisstheschoolbondgoodbye.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *