Hagi, sinonim pentru “fotbal romanesc”?

Ieri m-am uitat cam toata ziua (ba pe net, ba la tembelizor) la stiri despre ziua lui Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist al Romaniei (probabil alaturi de Dobrin). Ba ca GSP-ul a scos un numar special (inca mai am Prosportul din ziua retragerii, 24 aprilie 2001; unii vad ca-l scot la licitatie), ba ce ii ureaza fostii colegi etc. Apropo: proasta idee a ProTV de a o trimite pe Andreea Esca (???) sa faca un interviu special cu Hagi. Din tot ce am vazut si citit mi-a placut textul lui Mihnea Maruta, text care m-a facut sa-mi dau seama de un lucru: cam de cand s-a retras Hagi si ceilalti din “generatia de aur” fara sa vreau, fara sa stiu… nu m-am mai uitat la meciurile Nationalei. Poate si din cauza esecurilor din teren.

Primul semn al declinului a fost in 1998, la Mondialul din Franta, cand, dupa un gol al croatilor, romanii nu au fost in stare sa treaca de apararea adversa o repriza intreaga. Atunci am simtit ca ceva nu mai merge cum trebuie. “Generatia de aur” obosise, practica acel joc imbatranit al lui “nea Puiu”. Si, treptat-treptat, s-au retras mai toti jucatorii mari, ramanand… altii. Scandaluri, droguri, pitipoance, masini, fite. Orice numai gandul la fotbal nu aveau/au.

gheorghe-hagi

Sursa foto: rador.ro

Dupa cum spuneam, nu m-am mai uitat la meciurile Nationalei de foarte mult timp. Ca mine cred ca sunt multi. Cert este ca in ultimii ani nu am auzit nimic major despre “tricolori”, deci ceva ma face sa cred ca nu am pierdut mare lucru. Atunci, intreb: sa fie oare Hagi (prin Hagi intelegand generatia sa) echivalent cu “fotbalul romanesc”? In Romania fotbalul s-a oprit acum 10-15 ani?

Un comentariu

  1. Tiger   •  

    Never! Why would my own president go on his knees in front of a paohrs?OratachiThere is no CPC member that is facing trial on boko haram issue but we have PDP members, this is just sentiment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *