Despre prostitutie

Ceea ce urmeaza sa cititi nu e lauda a prostitutiei, ci pur si simplu o comparatie simpla intre doua moduri de a face un lucru.

Ideea de la care am pornit este ca nici prostituatele nu mai sunt cum erau. Astazi prostitutia a ajuns ceva foarte jos(nic). Chiar cred ca in prezent e printre cele mai de jos “ocupatii”, mai ales din cauza modului in care se practica. Mai ales ca traim intr-un secol in care sunt atatea metode sa o faci “elegant”…

Dar nu intotdeauna a fost asa. Ma refer la perioada interbelica. Te duceai la un bordel si dadeai peste o femeie care stia ceva despre viata. Eventual iti citea un Esenin sau Baudelaire in original, stia sa cante la pian, iti facea un masaj cum trebuie sau stia sa-ti dea si un sfat in viata (un pic de psihologie). Poate pentru ca, cel putin inainte de a ajunge la bordel, pusesera putin suflet in vreo relatie. Filmul “Crucea de piatra” arata un pic din ceea ce vreau sa spun.

prostituate in perioada interbelica

Sursa foto: Historia.ro

 
Astazi prostituatele le gasesti la gara sau sunt invitate la Capatos (sa le mai creasca pretul). In plus, nici in pat nu cred ca stiu cum sa fie femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *